Omdat ‘Hond-uit de Beste’ het belangrijk vindt dat zowel de hondeneigenaar en de hond weten waar ze aan toe zijn, kom ik, voordat de hond mee gaat voor een wandeling, graag kennismaken met u en uw hond.

Op die manier kunnen we rustig bespreken hoe we elkaar, rekening houdend met het karakter/gedrag van uw hond en uw wensen, van dienst kunnen zijn.

Na deze kennismaking plannen we een eerste wandeling. Tijdens deze wandeling begeleid ik uw hond met de introductie in de kleine roedel. Dit zal een roedel zijn van maximaal 6 honden, inclusief uw hond. Indien er afspraken gemaakt zijn omtrent privé wandelingen zal deze ook privé zijn en vindt er geen introductie in een roedel plaats.

Uiteraard bespreken we met u na de eerste wandeling hoe het gegaan is en zal ik foto’s met u delen.

Wandelingen zullen plaats vinden op ma t/m vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur. Echter, in overleg zijn weekend- en avondwandelingen ook te realiseren. Dit geldt tevens voor feestdagen (met uitzondering van Oudejaarsdag en Nieuwjaar)

Wanneer u besluit om gebruik te maken van de diensten van ‘Hond-uit de Beste’ zal ik uw hond op (de) afgesproken dag(en) ophalen op het opgegeven adres. Het is daarbij van belang dat de hond zijn eigen halsband kan dragen, hondenriemen heeft ‘Hond-uit de Beste’ zelf. 

Wanneer uw hond meeloopt in een groepswandeling, zullen eerst alle honden opgehaald worden. We streven ernaar een zo kort mogelijke route te rijden en zullen gaan wandelen in de omgeving van de laatst opgehaalde hond.

Er zal minimaal 45 minuten en maximaal 60 minuten gewandeld worden.

Van zelfsprekend staan het plezier en de veiligheid van de honden altijd voorop en krijgt elke hond volop aandacht en liefde!

Na maximaal een uur wandelen zullen de honden weer naar huis gebracht worden, waar ze, voordat ze naar binnen gaan, zoveel mogelijk droog en schoon gewreven worden. Hiervoor zijn er handdoeken aanwezig in de bus.

Bij thuiskomst zal er altijd gecheckt worden of er vers drinkwater beschikbaar is en indien nodig geef ik uw hond te eten. En dan is het ‘time to relaxzzzzz’ voor de hond dan he 😉